Goodwins vackra Stockholm

Liljevalchs

I början av 1900-talet blev Henry B Goodwin en pionjär inom svensk konstnärlig fotografi. 1920 gav han ut praktverket "Vårt vackra Stockholm", där svenska författare och konstnärer bidrog och han själv stod för merparten av illustrationerna. Med denna utställning firar Liljevalchs 100-årsminnet av boken.

Ulrica Hydman Vallien – En paradisattack

Liljevalchs

Folkkära och färgstarka Ulrica Hydman Vallien är för många mest känd som glasformgivare. Men hon var en allkonstnär vars penna och penslar alltid var i rörelse. Utställningen ”En paradisattack” visar hur liv och konst var ett för henne, och hur energin och glädjen också bär på ett mörker. 

Vårsalongen 2020

Liljevalchs

Under de senaste åren har Vårsalongen växt till ett stort och välbesökt evenemang vilket ger deltagarna en unik chans att bli sedda av en mycket ...

Helene Billgren – ”faran är över”

Liljevalchs

Höstens utställning, med titeln ”faran är över”, blir en mönstring av Helene Billgrens konstnärskap, från 1980- och 1990-talens teckningar och objekt till 2000-talets alltmer färgintensiva måleri. 

Grand Antiques, Art & Design

Liljevalchs

Under fyra dagar ställer tjugosex av landets främsta konst- och antikhandlare ut design, mattor, smycken, konst, antikviteter och mycket mera. 

Anders Petersen – Stockholm

Liljevalchs

Under fyra år har fotografen Anders Petersen dokumenterat människor och stadsrum i Stockholm. Utställningen är ett unikt porträtt av vår tid, dess hets och vilopunkter, dess glädje, sorg och kärlek. 

Jan Håfström – Hotel Eden

Liljevalchs

Under 17 dagar i vår visas Jan Håfströms måleriska installation Hotel Eden i Liljevalchs skulpturhall.

Market Art Fair 2019

Liljevalchs

Konstmässan Market visar varje vår konst från framstående nordiska gallerier och konstnärer. Besökarna kan köpa konst, gå på guidade visningar eller på egen hand upptäcka högklassig konst från de nordiska länderna. Under mässan hålls också seminarier och andra arrangemang.

Vårsalongen 2019

Liljevalchs

Vårsalongen på Liljevalchs är en kär, omtvistad och livaktig tradition sedan starten 1921. I år startar vi konståret den 25 januari när vi slår upp portarna till en Vårsalong med 136 deltagare som visar 254 verk.

Sovjetisk affischkonst

Liljevalchs

Höstens stora utställning blir en djupdykning i sovjetiskt 20-tal. Från en unik japansk samling visar vi film- och propagandaaffischer producerade under Lenins och Stalins brutala regimer, gjorda av tidens främsta sovjetiska konstnärer.

Lars Lerin

Liljevalchs

Välkommen in i Lars Lerins bildvärld, en världskapad av vatten och pigment. Utställningen går mot sitt slut – på fredag håller vi därför öppet från 11.00 till 23.00.

Petra Gipp

Liljevalchs

Arkitekten Petra Gipp ställer ut gipsgjutningar i Skulpturhallen. Gjutningarna är en del av boken "passage/schakt/nisch/fodring/nav – vandring" som kommer ut samma dag som utställningen öppnas. 

Varukorg