Vårsalongen flyttar närmare våren

Vårsalongen 2021 skulle ha invigts den 29 januari och pågått fram till 28 mars. Den stora Linnqvistutställningen öppnade den 9 oktober men hann bara vara öppen tre veckor. Utställningen, med ursprungligt slutdatum den 10 januari, får nu fortsätta till den 21 mars. Också Henry Goodwin-rummet med Stockholmsfotografier får en förlängning.

– Det är tråkigt att så få kunnat se den fina presentationen av Hilding Linnqvist. Vi vill ge fler besökare chansen till detta möte med en viktig konstnär, så snart smittspridningen dämpas och vi kan öppna lite försiktigt, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs.

Vårsalongen får nu en start som rimmar bättre med namnet. Vernissage i mitten av april och öppet hela sommaren ger bättre förutsättningar att ta emot de stora skaror som vårsalongerna brukar locka.

– Pandemin tvingar oss alla att improvisera och tänka på tvärs. En möjlighet i mörkret blir så att låta vårsalongen bli också en sommarsalong, med förhoppning om en stor och frisk publik redo för denna folkfest, förklarar Mårten Castenfors.

Till Vårsalongen 2021 har 158 konstnärer valts ut av 4093 sökande. 323 verk kommer att visas. Verken lämnas in som planerat och finns redo hos Liljevalchs när beslut fattas om vernissagedag.

Jubileumsutställningen “Vårsalongen 100 år” som skulle ha följt efter Vårsalongen 2021 skjuts upp till sommaren 2022.

Varukorg