Vernissage i maj med avståndskoll

I dessa virustider när så många kulturinstitutioner tvingas hålla stängt är vi på Liljevalchs glada att kunna ge publiken förmånen att se och uppleva Ulrica Hydman Valliens verk från alla håll och i alla dimensioner.

– Konsthallen är med sina 1200 kvadratmeter en stor anläggning med mycket rymd. Hos oss är risken för närkontakt liten, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs.

Under utställningen har vi slussfunktion i entrén för att garantera att besökarantalet inte överskrider den tillåtna gränsen, och våra konstvärdar hjälper till att undvika klungor. Det går att förköpa biljetter men spontanbesök fungerar också.

Det blir inga allmänna presentationer under utställningen. I stället finns det audioguider att låna för att gå runt och lyssna på egen hand.

– För oss på Liljevalchs är Ulricas expressiva och färgrika konstnärskap som ett ljus i mörkret, en symbol för att kulturen lever – och överlever – i dessa svåra tider. Väl mött önskar vi vår publik, att på ett ansvarsfullt sätt ströva runt i våra rymliga salar.

Utställningen varar till den 30 augusti och är öppen alla dagar, måndag–torsdag 10–18, fredag–söndag 11–17. Kafé med fräscha smörgåsar och bakverk från Valhallabageriet.

Varukorg