Anne E Svensson

Anne E Svensson

Titel: 211. King 5

Teknik: Olja

Anne E Svensson

Född och uppvuxen i vackra Blekinge, Ronneby där tiden var fylld av hästar, djur och natur. Nu är jag bosatt i härliga Stockholm. 

Jag har alltid haft penslar, färg i ett hörn och sporadiskt målat men det var inte förrän jag kom hem efter ett långt utlandsuppdrag 2009 då jag bestämde mig för att börja måla på allvar. Jag gick med i konstföreningen Artitud och min inspiration blev omedelbar! Att få vara med, dela och lyssna på andras passionerade glädje att skapa, fick mig ögonblickligen att börja måla igen. Jag minns det exakt på dagen… Nu tio år senare är jag delägare i galleriet Ateljé 89 i Stockholm. En oas där jag kan skapa och samtidigt visa upp mina verk.

Jag har haft den stora äran att få visa mina djur tidigare på Liljevalchs. År 2013 var min groda, orm och spindel antagna. Känslan av att återigen blivit utvald är så härlig och helt helt underbar. Med en ansökan i allra sista sekund blev mina kungsfiskare snabbt namngivna till King1, King2, King5 (”den ofullständige”) och Kingfishtree.

Verken om kungsfiskarna ingår i min fågelserie ”Birds at the Zoo”. Jag har alltid en dialog med mina djur för att hitta fram till karaktären. I mitt skapande börjar jag med att arbeta fram en bakgrundsfärg med palettkniv, händer och svamp. I det skedet vet jag oftast inte vilket motiv det ska bli, snabbskisser ligger utslängda på golvet i ateljén för inspiration. Jag målar direkt och ju mer och tjockare färg desto bättre, den härliga känslan att forma, skrapa är total och jag försvinner in en sagovärld.

Hemsida: www.gallerizoo.se
Ateljé/Galleri: www.atelje89.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg