Dina Isæus-Berlin

Dina Isæus-Berlin

Titel: 107. At the End of Resistance

Teknik: Olja på mdf

Dina Isæus-Berlin

Det som intresserar mig är själva tillblivelsen av ett verk. När blir det ett verk från att inte ha varit det stunden innan? Och vad har detta ögonblick föregåtts av? Under vilka förutsättningar blir det bra? Vilka mönster kan jag finna i min egen praktik? Dessa frågor driver mig framåt och får mig att fortsätta söka.

Själva arbetet har olika rytmer. Dessa trappas upp eller ner, i påläggande och borttagande, tills detta ögonblick av tillblivelse. Det behöver inte innebära att något är allt det som det ska bli än, utan att det första förvånande fröet är där. Dessa gester, ensamma eller kombinerade, som på något sätt har en slags livsnerv, tar jag hand om och ger vad de behöver. Det kan vara ett motstånd, en platt yta eller en struktur som stöd. Ibland är det en konsthistorisk referens att tala med.

Gesten är central för min praktik. Den är indexikal och leder direkt tillbaka till min rörelse, kropp, kunskap och sinnesstämning. Resultatet blir en visuell inspelning, en målning som berättar om sin egen tillblivelse.

Född 1991 i Stockholm. Utbildad vid Pernbys målarskola, Chelsea College of Art och på Konstfack. 

Hemsida: https://dinaisaeusberlin.com/

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg