Inger Edelfeldt

Inger Edelfeldt

Titel: 42. Samtal

Teknik: Tusch, papper, färgpenna, akrylfärg på duk

Inger Edelfeldt

Jag har i över fyrtio års tid arbetat med både text (författare med cirka fyrtio utgivna titlar, den senaste en egen novellanotologi, ”Novellerna”, utgiven på Norstedts) och bild; på senare år mer med fria bilder än med illustration (som illustratör gjorde jag bland annat 1985 års Tolkienkalender, publicerad i  England och USA).

De två bilderna på Salongen är exempel på den del av min produktion som jag brukar kalla ”sagosurrealism”, bilder som kanske har lite Alice-i-Underlandet-känsla. De är gjorda i ett slags collageteknik, och i dem figurerar urklippta detaljer som jag själv tecknat och klistrat på en målad grund. 

Jag har alltid gillat collage och velat göra sådana, men det har stört mig att behöva utnyttja andras bilder – som de ju har upphovsrätt till – för ändamålet. Därför blev jag glad när jag fick idén att istället använda mina egna teckningar, så att allt som ingår i MINA ”collage” ska ha mig som upphovsperson. Tekniken med inklippta bilder skapar en speciell effekt som för mig är lite magisk.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg