Jakob Anckarsvärd

Jakob Anckarsvärd

Titel: 8. Spegling

Teknik: Olja

Jakob Anckarsvärd

Mina landskap på Vårsalongen är en del av en större serie målningar inspirerade av konstnären John Constable. Denne står ofta i skuggan av sin samtida kollega Turner, men har fascinerande teckning och komposition i sina bilder. 

Landskap är ett återkommande tema för mig både som en yta för politiska motiv, som ett experimentellt estetisk utrymme eller som okonstlat målerisk nöje. Jag återkommer ofta till konsthistoriska fenomen för att undersöka och ifrågasätta dem. Jag tar mig an de genrer, konstnärer eller motiv som jag har svårt för eller inte riktigt förstår mig på. 

Denna process innefattar både en hel del research, skisser och olika typer av måleriska experiment. I detta mitt tillvägagångssätt har jag närmat mig målningar av El Greco, Mondrian samt holländska blomsterstilleben, minimalism och monokrom konst med mera. 

Jag är utbildad vid Glasgow School of Art och debuterade på just Liljevalchs vårsalong 1996. I år ställer jag även ut separat på Carlslund i Örebro och på Tomarps Kungsgård.

Hemsida: www.anckarsvard.com
Kontakt: info@jakobanckarsvard.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg