Jane af Sandeberg

Jane af Sandeberg

Titel: 196. World of Flags

Teknik: Akryl, collage, börsnoteringar/nyckelord ur rubriker från Financial Times, 80 delar

Jane af Sandeberg

Mitt verk här på Vårsalongen började med att jag gjorde mina egna tolkningar av USA:s och Kinas flaggor. På en utställning fick de starka reaktioner och födde många samtal. Projektet växte till 80 egna tolkningar av flaggor, valda för att representera hela världen. I ”mina” flaggor har jag lagt in delar ur börssidor samt nyckelord ur rubriker från tidningen Financial Times. Jag tycker att börsnoteringar är den bästa illustrationen av vår fixering vid pengar och tillväxt. Ovanpå det är det så märkligt att börssidor fortfarande trycks på tidningspapper när vi har nätet. 

Pengarna tycks förena oss alla och för dem finns inga nationsgränser och de behöver inga pass. Det finns längtan och drömmar i pengar. Men också rädsla. Den som inte har är rädd för att inte överleva och den som har är rädd för att förlora dem. Sakta har mitt intresse för vad pengar gör med oss och vilken makt de har växt. Jag är skribent men för 15 år sedan kunde jag inte uttrycka det jag kände i skrift. Ett behov växte och jag började göra bilder av känslorna.

Jag är frilansjournalist, från Stockholm, men kärlek har gjort att jag har flyttat till Vattnäs i Dalarna. Jag har tre döttrar och gifte mig i fjol. Min starkaste drivkraft är nyfikenhet. På allt – musik, konst, litteratur, samhället och naturen men framför allt människor. Jag har en positiv grundsyn på livet vilket inte hindrar mig att se problem som vi behöver lösa.

Hemsida: www.janeafsandeberg.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg