Julius Nord

Julius Nord

Titel: 162. Berga centrum

Teknik: Akryl och sprayfärg på canvas

Julius Nord

Min utgångspunkt finns inte sällan i det vardagliga. Jag samlar oavbrutet anteckningar och foton av saker jag ser, hör och gör. Dessa är till underlag för skisser i blandad teknik, ofta bestående av foto och tecknande i Photoshop. 

Skisserna är i sin tur utgångspunkten till en komposition som är föränderlig under målandet. Jag ser mina målningar som en yta där varje del är lika betydelsefull, och där illusionen av djup inte är väsentlig, utan snarare något jag arbetar bort från början.

”I Berga” visar den mattpiskställning jag går förbi varje dag när jag är ute med hunden. Den används flitigt och jag brukar fota de mattor som hänger där. När en matta hänger i det fria på det sättet blir den så betydande och fyller en annan roll än den funktionella. Mattan i denna målning kan ses som en sammanställning av dom jag hittills sett på ställningen.

”Berga Centrum” kan ses som en solig dag. När solen skiner blir fönster mörka och svåra att se igenom. Det undanhåller det som vanligen syns, och jag tycker det är vackert på något sätt.

Berga är ett område i Linköping, Östergötland.

Född 1992 i Linköping. Studerar vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.
Hemsida: www.juliusnord.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg