Siv Salomonsson

Siv Salomonsson

Titel: 192. Bruksstuga, Ljustorp

Teknik: Applikation

Siv Salomonsson

Jag började min konstnärliga bana sent i livet, började med tecknings- och bildvävningskurs. Jag är född 1936, uppvuxen i Gällivare, men flyttade i mitten av 1960-talet till Småland. 

1991 hade jag min första utställning på Glimåkra vävstolsfabrik, där jag erhöll publikens pris med cirka 4000 röster. Motivet var en bildväv av en gammal bruksstuga från mitt morföräldrahem i Medelpad. Det är samma stuga som i år visas på Liljevalchs Vårsalong, men nu som applikation.

1996 deltog jag i en uttagningstävling gällande lapptäcke, det s.k. Sverigetäcket, Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Varje landskap skulle ha sin bild i täcket. Min bild vann för Småland. 

2007 innebar ännu något nytt för mig. Jag blev medlem i Broderiakademin, där jag har fått lära mig mycket av dessa duktiga brodöser och brodera fritt på mitt eget sätt. 

2012 deltog jag i Liljevalchs utställning av 2000 st Hemslöjdslöv, som auktionerades ut på Tradera. Mitt löv såldes som det sjätte dyraste. Även detta ett erkännande.

2019 är tredje året i rad som jag blivit antagen till Liljevalchs Vårsalong i Stockholm. Det är aldrig för sent att förverkliga sina drömmar!

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg