Anna Fjällbäck

Anna Fjällbäck

Titel: 65. Tavla nr 3

Teknik: Garnmosaik på trä

Anna Fjällbäck

Mina bilder är uppbyggda med ett slags textil mosaik. Det ekologiska bomullsgarnet kypfärgar jag själv och hugger upp och limmar fast. Tekniken blir för mig ett sätt att måla.

Bild nr 3 har fått en rejäl guldram kring en abstrakt “målning”. Materialet leker med konventionen, guldramen är mjuk, målningen ändrar sig, viker och rör sig. Garnets mjukhet och reliefkänslan skapar djup och en tydlig textur. Det blir en lek med stilar och ismer.
Den textila tekniken hittade jag och min kompanjon på när vi gjorde en Dalahästmatta till Hemslöjdens sommarutställning 1992 på Liljevalchs.

Självklart är jag påverkad av konst och bilder från alla tider, bildminnena blandar sig med dagsformen.
Folkkonst har alltid intresserat mig lite extra, där finns ofta en lekfullhet och frihet i material och uttryck, handen är närvarande och det dekorativa gläder mig.
Jag laborerar med uttrycken i olika material och tar med mig textilen in i emaljen, går från emalj till spraymålning och vice versa. Det blir också skulpturer, ofta textila.

Jag har min ateljé i Falun och har ställt ut mina verk runt om i Sverige och världen, senast i Seuol tillsammans med andra konsthantverkare. Jag visar och säljer också mina verk på Konsthantverkarna i Stockholm på Södermalmstorg.
Representerad på kommuner och landsting runt om i Sverige.

Hemsida: annafjallback.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg