Katarina Mollberg

Katarina Mollberg

Titel: 212. Lady in a boat 2

Teknik: Akryl på duk

Katarina Mollberg

Inspiration till mina verk ”Lady in the boat”, fann jag i bilder från en smalfilm från 50-60-talet. Efter att jag sett filmen kunde jag inte släppa damen i båten. Vem var hon, vem filmade och vad gjorde hon där? Filmen slutade tvärt med många frågor om kvinnlighet, lust och bemötande. För mig var det först naturliga scener och därefter ett ogillande med närmare eftertanke. Idéen blev att visa ”Lady in the boat” som en självständig dam i sin privata värld, på egna villkor och för sitt eget nöje.

För dessa verk valde jag att använda mig av svart och vit akrylfärg, som uttrycker en kombination mellan gammalt och nytt och med en tidlös prägel. Jag skapar och experimenterar med olika medier, tekniker, ytor, former. Uttrycket är oftast föreställande i olika situationer och rörelser, även om jag uppskattar och blandar in det abstrakta.

Jag studerar konst på Munka Folkhögskola och parallellt med mitt konstnärskap arbetar jag som frisör. Jag bor i Helsingborg där jag har min salong och visar min konst.

Hemsida: www.katarinamollberg.com
Instagram: https://www.instagram.com/katarina.mollberg.art/
E-post: katarinamollberg@hotmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg