Love Misgeld

Love Misgeld

Titel: 207. The Caravan

Teknik: Akryl på mdf

Love Misgeld

Genom mitt konstnärliga arbete har jag utforskat ett område som kallas Högdalstoppen, i närheten av Hökarängen där jag bor. En plats med ett närliggande industriområde där schaktmassor förvandlats till höga frodiga kullar fulla av ovanlig flora och fauna. Jag tittar på Högdalstoppens landskap och undersöker relationen mellan natur och industri. 

Det är en speciell plats för mig, en gränsstation som inte riktigt organiserats så som omgivande miljöer. Det är inget naturområde men inget industriområde heller. Från topparnas platta ytor kan jag observera samhällets maskineri men också njuta av växtligheten, lugnet och utsikten. 

Husvagnarna i målningen ser nästan förfallna ut, som om de stått så länge att de slagit rot i miljön. Däck har tagits bort och graffiti har sprejats. På marken står enkla klädstreck, ihopsatta med pinnar och runt om ligger skräp och halvtrasiga möbler. Synen av allt detta reflekterar platsen i sin helhet. Vagnarna ägs av EU-migranter som verkar ha hittat en bra plats att slå läger, inte långt utanför orten, men inte inne i skogen heller. 

Jag ville fånga landskapet med dess vackra skimrande sky, och frodiga mark men också fånga verkligheten som den är: master, skruttiga husvagnar och en mörk novemberatmosfär. Jag tycker om allt det där, för mig blir det en blandning av romantik och samtidsrealism, ett exempel på hur spännande våra miljöer kan vara idag. 

Mitt Onlinegalleri:
https://www.konst.se/love-m

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg