Sara Margolin

Sara Margolin

Titel: 202. Pappa

Teknik: Akryl på duk

Sara Margolin

Jag återupptog ett ungdomsintresse när jag började måla igen för fem år sedan och att få en tavla utställd på Vårsalongen är verkligen en dröm som förverkligas. Att måla innebär en viktig avkoppling för mig, minst en dag i veckan måste jag få måla! Jag började måla i akryl för att det kändes som en mindre tröskel än att måla i olja och nu har jag vant mig vid det och tycker den korta torktiden oftast är en fördel. 

Jag målar helst miljöer i min närhet. Idén till målningen ”Pappa” kom sommaren 2018 när min pappa hade varit allvarligt sjuk och jag var en period tillsammans med honom på hans sommarställe strax söder om Särö på västkusten. Det var en varm sommar och min pappa som är en envis man ville absolut bada trots balansproblem. Jag övertalade honom att gå till stranden i badrock för att slippa utmaningen med ombyte på stranden. Badrocken med ankorna köpte min mamma till honom för mer än 40 år sedan och har använts varje sommar sedan dess.
Strandängen hos pappa är en underbar plats med mycket himmel och ett speciellt ljus och nästan inga människor, precis som det är på tavlan.
Sara Margolin, född 1965, Stockholm.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg