Johan Sandler & Björn Ahlberg

Johan Sandler & Björn Ahlberg

Titel: 14. 2020

Teknik: Bronsgjutning

Johan Sandler & Björn Ahlberg

Det tydligaste kollektiva minnet från 2020 kommer för evigt vara coronautbrottet. Det påverkade en hel värld, vårt sätt att leva och vårt sätt att förhålla oss till varandra. Att täcka sitt ansikte med mask är inte längre vare sig främmande eller skrämmande.

Munskyddets vara eller icke vara har delat expertisen. Det till trots har det burits av allt från studenter till presidenter, gamla som unga och många fler.
Vi vet inte nu hur länge detta tillstånd kommer vara eller hur världen kommer se ut framöver. Vad vi vet är att allt började 2020 och folk bar mask på gatorna. Detta verk är ett permanent minne från vår tid i pandemin.

För oss var det viktigt att hitta rätt ton på verket. Vi ville ge betraktaren en möjlighet att skapa sin egen relation till dess fiktiva bärare. Över 70 st. prototyper tillverkades för att hitta rätt nivå. Det fick varken sticka ut eller försvinna. Inte provocera men heller inte vara intetsägande. Vi ville göra ett varsamt verk som rymmer allas minnen från denna tid, bra som dåliga.

Vårt skapande inom konst och formgivning grundar sig alltid i människans beteende – dess förutsättningar och konsekvenser. Vilka är vi i relation till allt runtomkring oss – vår historia, samtid och framtid?
Vi iakttar och lyssnar men dömer aldrig. Våra verk ska binda samman åskådarna och de platser som berörs.
Ge dem en helhet, ett avslut, en början.

/Johan & Björn

Johan Sandler 070 540 05 50
www.studiosandler.se
johan@studiosandler.se

Björn Ahlberg 070 814 77 07

Varukorg