Leif Å Larsson

Leif Å Larsson

Titel: 175. Det vita huset

Teknik: Pyrografi, glödpenna på plywood

Leif Å Larsson

I mina tankar är det barndomshemmet jag gestaltar varje gång jag avbildar ett hus från Norrbotten som är uppfört någon gång inom 1900-talets första hälft.

Där fanns den trygga platsen i tillvaron under min tidvis oroliga uppväxttid efter att jag förlorat min far vid fem års ålder och några år senare tillsammans med min mor flyttat till en stad där jag kände mig utanför.
Men huset är för mig också en volym där jag kan jobba med ljuset och mörka kontraster för att frammana en känsla eller stämning. Tekniken i de utställda verken är pyrografi vilket betyder att jag tecknar med en glödpenna på plywood.

I mitt måleri arbetar jag förutom med hus också med de människor som har byggt och bebott de gårdar som jag brukar avbilda. Det har utmynnat i både porträtt och målningar med dåtida personer i vardagliga miljöer.
Efter att jag bott i Stockholm i elva år flyttade jag tillbaka till Norrbotten i början av 80-talet. Idag är jag bosatt i det hus där jag levde min tid som barn. Det ligger utanför Råneå i Norrbotten. Där finns också mitt ateljéhus.

Hemsida: leifalarsson.com 
Facebook: konstnar.leifalarsson 
Instagram: @leifalarsson
E-post: leif@leifalarsson.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg