Lisbet Spörndly

Lisbet Spörndly

Titel: 284. Pandemic Life - Handla en och en. Undvik platser med trängsel

Teknik: Fotografi

Lisbet Spörndly

Människan behöver sin flock. Vad händer med henne när hon tvingas isolera sig? Vad sker när hon är instängd, men samtidigt fri att vara vem hon vill – på samma gång? Vilka blir vi i en påtvingad ensamhet? Vilka är vi när andra inte ser på?

Serien Pandemic Life började som ett lekfullt projekt, ett experiment, ett titthål in i en märklig tid. Vi utforskar den hemtama människan i det extrema, isolerad i sin begränsade närmiljö. Hemmet blir ett fängelse och en exotisk plats på samma gång. Vi använder kameran som inträdesbiljett till en föreställning där vi alla kan känna igen oss.

Vi överraskar både oss själva och betraktaren när vi låter scenerna träda fram ur vår gemensamma tanke. I den kreativa processen vet vi vart vi ska, men inte alltid hur vi ska ta oss dit. I den ovissheten ligger en nerv och en spänning som gör att bilderna lever sitt eget liv. Ibland bestämmer vi, ibland är det färgerna, formerna och platserna runtomkring oss som fattar besluten. Det börjar i lekfullhet och slutar i frågan vi vill ställa: vad gör ett Pandemic Life med oss som människor?

Lisbet Spörndly, fotograf
Marie Berggren, modell

Hemsida: fotograflisbet.se
E-post: hej@lisbet.se
Instagram: @fotograflisbet

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg