Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Film om Liljevalchs+

5 maj 2022 29 maj 2022

Filmarna Kajsa Andersö och Tomas Boman har följt arbetet med tillbyggnaden Liljevalchs+ sedan 2013.

Kajsa Andersö (f 1962) och Tomas Boman (f 1965) har under nio år funnits med på möten och i korridorer, på bygget, i kök och i stadshus. Det har blivit en dokumentation av en process med alla sina komplikationer. I filmen ”Ur dagbok över tillkomsten av Liljevalchs+” följer vi med hur tillbyggnaden växer fram från 2013 till 2021.

Genom en konsekvent pusselteknik med korta och lyhörda sekvenser och nedslag får vi som betraktare verkligen en möjlighet att se vad som har skett bakom kulisserna och därmed förstå den komplexitet som ligger bakom det slutliga resultatet.

I sekvenserna blandas fysiskt slit med trötta, arga, glada och oroliga röster – och mitt i allt finns trots allt en bubblande energi i det att vi alla är en del i något större, i visionen och tillblivelsen av just Liljevalchs+.

Filmens puls ger en inblick i hur komplicerat det är just att bygga, den är en introduktion till och visar respekt för yrkeskunnande. Filmen ger därmed perspektiv på vår längtan efter snabba resultat och den kan ses som en långsam dokumentär replik på slentrianmässigt avfärdande och slappt tyckande.

Filmprojektet “Ur dagbok över tillkomsten av Liljevalchs+ 2013–2021” visas i Liljevalchs+.

Öppet idag 11–20

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs+

Varukorg