Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Vårsalongen 2022

placeholder-4-3

4 februari–10 april

Liljevalchs vårsalong är en kär och envis tradition sedan starten för 100 år sedan. Inte ens corona har satt stopp för den.

Kanske bjuds det lite vårvintertö när Liljevalchs den första februariveckan slår upp portarna för Vårsalongen 2022. I de tolv salarna visar 150 konstnärer totalt 316 verk.

Öppet idag 11–17

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs

​Årets jury

​Årets jury

I årets jury ingick Julia Peirone som i sitt konstnärskap arbetar med fotografi och film, skulptören Stina Persson samt som ordförande Mårten Castenfors, Liljevalchs chef.
​Vårsalongens mix

​Vårsalongens mix

Vårsalongen har, med sin bredd i teknik och uttryck, vuxit till ett välbesökt evenemang vilket ger deltagarna en unik chans att bli sedda av en mycket stor publik.
Rundvandring Vårsalongen 2022

Rundvandring Vårsalongen 2022

Följ med när Liljevalchs konsthallschef Mårten Castenfors gör en guidad visning av årets Vårsalong. Filmen är gjord i samarbete med Micasa Fastigheter. Se filmen här!

Deltagare Liljevalchs vårsalong 2022

placeholder-4-3
Vårsalongen på Liljevalchs är en kär, omtvistad och livaktig tradition sedan starten 1921.
Vad är Vårsalongen?

Vårsalongen är en jurybedömd utställning. Den första Vårsalongen öppnade 1921. Alla verk är till salu och priset sätts av deltagarna själva.

Vem får söka?

Alla som fyllt minst 18 år året innan utställningen öppnar får ansöka. Vårsalongen är öppen för alla konstnärliga uttryck och tekniker.

Hur arbetar juryn?

Juryns uppdrag är att välja verk som kan samverka med varandra i en generös och lustfylld utställning. Varje verk bedöms anonymt.

Varukorg