Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Vårsalongen 2022

placeholder-4-3

4 februari–10 april

Liljevalchs vårsalong är en kär och envis tradition sedan starten för 100 år sedan. Inte ens corona sätter stopp för den, vågar vi påstå.

Det är förstås vanskligt att sia om en framtid där pandemin fortfarande kastar sin skugga. Men vi räknar med en sedvanligt generös vårsalong mellan den 4 februari och 10 april, med eller utan vaccinpass eller avståndsregler.

Öppnar 4 februari

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs

​Årets jury

​Årets jury

I årets jury ingick Julia Peirone som i sitt konstnärskap arbetar med fotografi och film, skulptören Stina Persson samt som ordförande Mårten Castenfors, Liljevalchs chef.
​Vårsalongens mix

​Vårsalongens mix

Vårsalongen har, med sin bredd i teknik och uttryck, vuxit till ett välbesökt evenemang vilket ger deltagarna en unik chans att bli sedda av en mycket stor publik.
Visningar i tolv salar 

Visningar i tolv salar 

Under Vårsalongen 2022 finns det möjlighet att boka visningar av utställningen för enskilda grupper, under förutsättning att pandemin tillåter det.

placeholder-4-3
Vårsalongen på Liljevalchs är en kär, omtvistad och livaktig tradition sedan starten 1921.
Vad är Vårsalongen?

Vårsalongen är en jurybedömd utställning. Den första Vårsalongen öppnade 1921. Alla verk är till salu och priset sätts av deltagarna själva.

Vem får söka?

Alla som fyllt minst 18 år året innan utställningen öppnar får ansöka. Vårsalongen är öppen för alla konstnärliga uttryck och tekniker.

Hur arbetar juryn?

Juryns uppdrag är att välja verk som kan samverka med varandra i en generös och lustfylld utställning. Varje verk bedöms anonymt.

Varukorg