Gratisfärja till Djurgården

Stockholmare och besökare i staden kommer under perioden 28 juni till 28 juli att kunna åka gratisfärjan sträckan Nybroplan–Allmänna Gränd på Djurgården fyra gånger per timme i båda riktningar mellan klockan 10.00 och 16.00.

Gratisfärjan  finansieras gemensamt av Gröna Lund, Kungliga Djurgårdens förvaltning (KDF), Pop House Sweden, Liljevalchs, Vasamuseet, Skansen, Stromma samt Kungliga Djurgårdens förvaltning.

– Tillgängligheten till Djurgården behöver förbättras. Stockholm är öarnas stad och det finns gott om plats för mer båttrafik. Genom vårt initiativ vill vi uppmärksamma det och samtidigt kunna bjuda våra besökare på en smidig och vacker transport till Djurgården, säger Camilla Zedendahl, vd för Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Över en miljon besökare kommer under juli månad att besöka Gröna Lund, Pop House, Liljevalchs, Vasamuseet, Skansen och Stromma. Samtidigt förväntas lika många besökare njuta av en promenad, en picknick eller ett besök på någon av alla övriga attraktioner, museer eller restauranger på Djurgården. Under denna period når de befintliga transportmedlen till Djurgården sitt kapacitetstak.

– Detta är ett välkommet tillskott för resor, mänskligt liv och rörelse i Stockholmstrafiken. Ett tillskott som jag är väldigt glad över att se bli verklighet, inte minst då vi behöver fler initiativ vid sidan av den ordinarie kollektivtrafiken.

Jag vill därför rikta ett stort tack till alla som bidragit till till att förverkliga denna linje från tanke till initiativ och trafikstart. Vi behöver fler att sådana samarbeten och inslag i en växande Stockholmsregion, säger Kristoffer Tamsons, trafikregionråd och ordförande för SL, som klippte band och invigningstalade vid den allra första turen..

”Gratisfärjan till Djurgården” körs av M/S Djurgården 4 och M/S Djurgården 7 och de båda färjorna har plats för 98 gäster vardera. Under perioden 28 juni till 28 juli trafikerar färjorna sträckan NybroplanAllmänna Gränd på Djurgården fyra gånger per timme i båda riktningar mellan klockan 10.00 och 16.00, vilket innebär 48 turer/dag.

Varukorg