Liljevalchs blir bokbordsarrangör

Den folkkära traditionen med en gigantisk bokmarknad i Stockholms centrum är nu inne på 29:e året och fortsätter att utvecklas och förnyas.

Evenemangets hjärta finns liksom förra året i de kulturhistoriska områdena runt Norra Bantorget, i kvarteren omkring Norra Latin, Centralbadet och Drottninggatan. Bokförsäljningen pågår parallellt med en omfattande programverksamhet med samtal, musik, teater, bokcirkel och fotomaraton.

– Bokfesten utvecklas och därmed vitaliseras också Norra Bantorget i en förhoppning om att platsen blir en kulturell offentlig nod för alla stockholmare och tillresta besökare, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs som är en av årets arrangörer.

En av de viktigaste knutpunkterna blir området kring Norra Latin. I anslutning till Norra Latins entré mot Drottninggatan ligger exempelvis den nya barndelen. Här deltar Hellsingsällskapet med musik och lekfull utställning, liksom Svenska Mim och Stockholms stadsbibliotek med Barnens Bokbuss. På Norra Latin kommer också en bokbusskonferens att hållas vilket ger möjlighet att besöka ditresta bokbussar.

– Det känns roligt och viktigt att bredda barnverksamheten. Att på ett tydligare sätt än tidigare år bjuda in den viktigaste målgruppen – våra framtida läsare – är en utveckling åt helt rätt håll, säger Jessica Pellegrini, ansvarig för Bokbordet Stockholms nya barndel.

Som tidigare år blir det författarprogram i Centralbadets trädgård. Fyra författare framträder, bland dem Helena von Zweigbergk och Maria Küchen. Författarcentrum Öst ordnar en bokcirkel kring Årets Stockholm läser-bok, “För Lydia” av Gun-Britt Sundström. Inne i Norra Latin kommer flera litterära sällskap att ha program och berätta om sina författare.

Bokbordet Stockholm äger rum söndagen den 18 augusti kl 11.00–18.00. Fri entré till hela evenemanget.

Arrangörer i år är Norra Bantorgets Intresseförening i samarbete med Liljevalchs, Folkets Hus AB, Clarion Hotel Sign och City Conference Center Stockholm.

Webbplatser: bokbordetstockholm.se och  facebook.com/bokbordetstockholm

Varukorg