Vårsalongen 2021 öppnar

Liljevalchs har haft stängt sedan den 1 november, men nu kan vi bjuda in publiken att se årets vårsalong från fredag den 21 maj.

– Det är underbart att vi äntligen får öppna! Vi siktar på att försiktigt sjösätta Vårsalongen den 21 maj klockan 11 och följer givetvis Folkhälsomyndighetens och Stockholms stads riktlinjer, säger Liljevalchs chef Mårten Castenfors.

Enligt det gällande regelverket för museer och konsthallar ska varje besökare kunna disponera 10 kvadratmeter. Liljevalchs besöksyta ger därmed möjlighet för en publik på 100 personer samtidigt.

Öppningsdagen håller vi öppet kl 11–19 och då gäller endast förköpta biljetter. Förköp görs via länk på liljevalchs.se från den 19 maj kl 11. Senare under utställningsperioden kommer det även att vara möjligt att köpa biljett på plats, i en kur utanför entrén. Liljevalchs är numera helt kontantfritt.

I konsthallen finns handsprit och plexiglas till skydd för publik och personal. Vi har extra städning kontinuerligt under dagen av alla publika ytor, och våra konstvärdar ser till så att alla håller avstånd och följer tvåmetersregeln.

Vårsalongen 2021 varar hela sommaren, till och med den 22 augusti. 353 verk av 158 konstnärer visas. Liljevalchs har öppet alla dagar i veckan kl 11–17, tisdag och torsdag kvällsöppet till kl 19.

Varukorg