Information om våra åtgärder med anledning av Covid 19

Vi vill att alla ska kunna känna sig trygga vid besöket på Liljevalchs trots att coronasmittan inte är över. Därför har vi vidtagit flera försiktighetsåtgärder men behöver förstås också publikens hjälp att hålla miljön säker.

Liljevalchs har luftiga lokaler och vi håller fast vid att ge varje person i publiken 10 kvadratmeters besöksyta. Vi styr insläppen så att inte för många kommer in samtidigt men tänk också på att hålla avstånd till andra besökare när ni går runt i utställningen. Skyltar med tvåmeterspåminnelser finns utplacerade i salarna, i butiken och i caféet.

Tvätta händerna ofta! Vi har gott om toaletter i källarplanet och handsprit finns på flera platser i huset. Plexiglas i entrén, i butiken och i caféet skyddar vid möten mellan personal och besökare. Biljettkuren utanför huset har glasruta mellan köpare och personal.

Vi har extra städning under öppethållandet. Alla utsatta ytor där många händer tar, som handtag, ledstänger och kranar, rengörs oftare och spritas.

Liljevalchs är helt kontantfritt, även i butik och café. Smittsäkrast är förköpta biljetter (hitta rätt biljett här) men det är möjligt att köpa biljetter i kuren utanför entrén. Kassornas kortterminaler sprittorkas mellan köpen och fungerar att blippa för kontaktlösa betalningar. Det går också bra att swisha.

Just nu är det inga allmänna visningar i utställningen, och vi har inte heller möjlighet att ta emot några grupper under ordinarie öppettider. Det går att boka in grupper om högst sju personer utanför öppettider. Läs mer här

Tänk på att besöka oss bara om ni är helt friska. Vid minsta symtom, stanna hemma och kom vid ett senare tillfälle – Vårsalongen varar hela sommaren!