Målerikurs 4
Målerikurs på gröna Djurgården

Välkommen till Liljevalchs målerikurs för vuxna på gröna Djurgården i Stockholm. En möjlighet för dig som är nybörjare att testa på och lära dig måla, och för dig som är mer van att utveckla ditt skapande. Vi målar utomhus om vädret tillåter och annars inne på Liljevalchs konsthall.


Kursen är fullbokad!


Upplägg
Vi inleder kursdagen med en visning av utställningen Vårsalongen 100 år. Här ser och upplever vi olika konstnärliga uttryck tillsammans och låter det bli en inspiration till resten av dagen. Därefter gör vi övningar i teckning och måleriteknik samt utforskar akrylfärgens möjligheter. Efter lunch fördjupar vi oss i vårt eget skapande med individuell handledning av kursledaren. Kursdagen avslutas med en kort genomgång av och ett samtal om dagens alster.

Kursmaterial
Material ingår i kursavgiften. Det kommer att finnas blyerts, kol och papper för skiss och teckning. Under eftermiddagen målar du med akryl på pannå eller papper. Du kan även ta med dig eget material som exempelvis akvarell eller gouache. Däremot inte oljefärg. Förkläden erbjudes på plats men ta gärna på dig oömma kläder.

Kursledare
Helena Fogelström är konstguide på Liljevalchs konsthall och frilansande konstpedagog med stor vana av eget måleri.

Pris
Pris/dag: 1200 kronor
Drop-in: 500 kr (i mån av plats efter kl 13.00).
Material och inträde till Liljevalchs konsthall ingår i priset. Lunch och fika betalar du som deltagare själv.

Datum
Kursen hålls lördagen den 21 maj, söndag 22 maj, lördag 20 augusti och söndag 21 augusti kl. 10-16.30.
Du kan välja mellan att delta ett eller flera datum.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla kursledare Helena Fogelström vithalia.konst@gmail.com. Glöm inte att ange vilket/vilka datum du vill delta.

Frågor
Har du frågor om kursen? Vänligen kontakta kursledare Helena Fogelström vithalia.konst@gmail.com.

Varukorg