Beckett-konsert på Liljevalchs

Föreställningen bygger främst på Nobelpristagaren Becketts sena text “what is the word” med uruppförande av ett verk med samma namn av Christer Lindwall. Gruppen framför också Becketts “koreografiska” verk Quad i en tyst version och avslutar med Lisa Streichs verk Fikonträdet, baserat på Inger Christensens dikt Alfabet.

Quad är ett undantag i Samuel Becketts produktion genom frånvaron av text. Här rör sig aktörerna över en kvadratisk spelplats, där samma strikta rörelsemönster upprepas av alla fyra men med en tidslig förskjutning. Genom denna kanonstruktur får verket en viss musikalisk koppling. Beckett hade ursprungligen angett att slagverk skulle följa rörelserna men Lipparellas version ges utan musikaliskt inslag.

Lipparella bildades 2008 i syfte att utveckla en nutida repertoar för barockinstrument och kontratenor. Ensemblen har haft ett längre samarbete med Karl Dunér och skapat föreställningar som kombinerar musik, text och performance med grunden i nyskrivna verk. Karl Dunér är regissör och bildkonstnär med stor kännedom om Beckett.

Ensemblen består av Anna Lindal, barockviolin, Kerstin Frödin, blockflöjter, Louise Agnani, gamba, Peter Söderberg, teorb och Mikael Bellini, kontratenor.

Konserten på Liljevalchs är en del av ett längre projekt med stöd av Kulturrådet och Musikverket. Premiär i Göteborg den 10 november och programmet framförs också i Borås den 11 och i Lund den 29 november.

Läs mer om musikerna och projektet på www.bellamusik.se. Konserten på Liljevalchs startar kl. 19.00. Biljetter kan reserveras genom att mejla till info@bellamusik.se och ange namn, önskat antal biljetter och föreställningsdatum. Betalning sker på plats kontant eller via Swish på föreställningsdagen.

Se ett smakprov från föreställningen

Varukorg