Malin Erixon får Capristipendiet

Animatören och filmaren Malin Erixon tilldelas Liljevalchs och Stiftelsen San Micheles stipendium.

Liljevalchs och Stiftelsen San Michele har till konstens fromma ett mångårigt samarbete som riktar sig till konstnärer som på ett eller annat sätt berikat eller berikar Stockholms kultur. Stipendiet innebär tre veckors boende på Villa San Michele på Capri och därtill 50 000 kronor avsedda för resa och uppehälle.

2022 års stipendiat är alltså animatören och filmaren Malin Erixon vars filmer med intelligens, värme och humor fängslat såväl film- som konstvärlden. Malin Erixon får Liljevalchs och San Micheles stipendium i en förhoppning om att hennes kreativa lust och nyfikenhet skall inspireras av vackra Villa San Michele och Capri.

Malin Erixon är född 1975 och bosatt och verksam i Stockholm. Hennes filmer har visats på festivaler, museer och konsthallar världen över. 2014 blev hon Guldbaggenominerad för bäst kortfilm med filmen But You Are a Dog. I stipendiejuryn ingick förutom Mårten Castenfors, chef Liljevalchs, och Kristina Kappelin, intendent Villa San Michele, konstnärerna Henrik Samuelsson och Susanne Vollmer.

Varukorg