Rundvandring Vårsalongen 2023

Följ med när Vårsalongens juryordförande Isak Nilson gör en guidad visning av årets utställning. Filmen är gjord i samarbete med Micasa Fastigheter.

Sedan 2014 har Liljevalchs tillsammans med Micasa, fastighetsbolaget som äger och förvaltar seniorbostäder och Stockholms omsorgsfastigheter, drivit ett gemensamt tillgänglighetsprojekt som tar konsten hem till Micasas hyresgäster, seniorer och boende med särskilda behov.

Traditionsenligt görs detta även i år, och som vanligt i form av en filmad visning av Vårsalongen. Genom en enkel tagning erbjuds Micasas hyresgäster att följa med på en konstvisning hemifrån. Rundturen är cirka 20 minuter och leds av Vårsalongens juryordförande Isak Nilson som visar ett urval av konstverken och berättar om tendenserna i årets utställning.

”Vårsalongen har med sina över 100 år på nacken blivit en folkkär tradition och är idag en av årets stora konsthändelser. Givetvis ska även de som inte kan ta sig ut hit till Djurgården få chansen att ta del av den upplevelse som ett besök på salongen innebär.” säger Isak Nilson.

Varukorg