Skulptör får andra Capristipendiet

“Susanne Larsson har genom sina skulpturparafraser av konsthistoriska mästerverk, ofta med italiensk koppling, visat sin passion för historiens vingslag och därtill fått historien in i nytt samtida ljus”, skriver juryn i sin motivering och fortsätter: “Juryn är helt övertygad om att Susanne på plats i Villa San Michele och i dess omgivningar kan finna nya skulpturala impulser och tillika en svalkande bris som genererar kraft till både det egna arbetet och till institutionen Villa San Michele.”

Susanne Larsson är född 1966 och utbildad på Konstfack. Hon arbetar figurativt i glaserad keramik och gör parafraser efter kända målningar ur konsthistorien.

I stipendiejuryn ingick förutom Mårten Castenfors, chef Liljevalchs, och Kristina Kappelin, intendent Villa San Michele, konstnärerna Henrik Samuelsson och Susanne Vollmer.

Villa San Michele på Capri öppnar igen den 12 juni efter att ha varit stängt i tre månader på grund av Italiens så kallade lock down. Om inget oförutsett inträffar är Susanne Larsson välkommen till Villan i september. I annat fall flyttas hennes vistelse fram till 2021.

Den stora stipendieutdelningen i skulpturhallen på Liljevalchs ställs också in och Susanne blir blott digitalt presenterad och hyllad på Liljevalchs hemsida och i våra sociala medier.

Varukorg