Trafiksmart vecka 2-7 juni för ett härligare och grönare Djurgården

I juni händer det mycket i stan, och särskilt på Djurgården. Här kan du uppleva en mängd av olika evenemang, konst, seminarier och konserter, hos både oss och våra grannar. Du är välkommen att vara med, men lämna bilen hemma. För den 2-7 juni testar vi smartare trafiklösningar och stänger av Djurgårdsbron för allmän biltrafik, för bättre framkomlighet för alla och för ett härligare och grönare Djurgården.

För att komma till Liljevalchs dessa dagar rekommenderar vi att du promenerar, cyklar eller reser kollektivt med spårvagn, buss eller Djurgårdsfärjan. Färdtjänst, taxi och fordon med handikapptillstånd undantas från förbud att köra över bron. Under testveckan förstärks den kollektiva trafiken, samtidigt kommer inställd trafik förekomma den 4 juni i samband med Stockholm Marathon och den 6 juni under Nationaldagen. Läs mer här.

I samband med den trafiksmarta veckan presenterar Liljevalchs multikonstverket Tipping Point av konstnärsduon Bigert & Bergström i Galärparken (vid Junibacken). Med skulpturen visualiserar Bigert & Bergström de komplexa interaktionerna mellan å ena sidan våra beslut idag och å andra sidan livsvillkor och klimatförändringar i framtiden. Mellan kl. 11-15 varje dag kan du som besökare uppleva konstverket som visas i en loop med start varje heltimme. Ingen föranmälan eller biljett krävs utan kö på plats gäller. Fri entré.

Varukorg