Nelly Sundin

Nelly Sundin

Titel: 302. En resa till Schweiz

Teknik: Olja på duk

Nelly Sundin

Mitt verk En resa till Schweiz skildrar en resa som jag gjorde tillsammans med min syster i augusti förra året för att ta del av Schweiz vackra landskap och unika naturscener. Vi bodde i Interlaken som är beläget mellan sjöarna Brienz- och Thunsjön. Det var en upplevelse som gjorde mig väldigt tagen och som jag fann mycket inspiration i. Jag ville därför göra en målning för att dela med mig av den.

När jag skulle välja motiv kollade jag igenom de bilder som tagits under resans gång och fastnade lite extra för ett foto som jag ville använda som referens. Fotot är taget av min syster och föreställer mig sittande på en klippa framför Giessbachs vattenfall. För att komma dit tog vi en båt över Brienzsjön till byn Iseltwald varifrån vi till fots tog oss resten av vägen till vattenfallet.

Jag valde att måla i ett stort format då jag ville få med mycket detaljer och för att kunna ge åskådaren en inlevelse i den stunden. Jag ville även fånga det magiska ljuset som faller över vattnet och den harmoniska stämningen.

Jag är 19 år gammal och har bott i Kumla under hela mitt liv. Att skapa på olika sätt har alltid varit ett stort intresse. Under tonåren började jag rita mycket med blyerts och det var inte förrän under gymnasiet som jag började använda mig av andra tekniker. Jag gick på Karolinska gymnasiet på estetiska programmet med bild och formgivning som inriktning, som jag gick ut förra året. Numera målar jag mest i olja och akvarell, men även i akryl ibland.

E-post: nelly.sundin@outlook.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg