Sara Borg

Sara Borg

Titel: 37. Organisk mekanik

Teknik: Akryl och olja på duk

Sara Borg

Organisk mekanik är ett koncept som växte fram under en tre månader lång projekttid under andra terminen på Sigtuna folkhögskola. Då hade jag fascinerats av den organiska formen en längre tid och kom till en punkt där jag ville se vad som hände när det organiska möter det stela och mekaniska. Resultatet blev minst sagt intressant och kom att tolkas på en rad olika sätt av mina klasskamrater.
För mig står organisk mekanik för livet, naturen och människan. Jag ville skapa ett organiskt kretslopp för att påminna betraktaren om naturen och kroppens fantastiska uppbyggnad. Dock är det viktigast för mig att betraktaren får skapa sin egen mening runt verket, då jag tror att man i bilden ser det man behöver se.

Jag är född och uppväxt i södra Skåne men efter tio år utomlands så befinner jag mig nu i Sigtuna. Innan jag hamnade i Sigtuna bodde jag fyra år i New York. Där tog jag en Bachelor i International Business och jobbade med produktutveckling inom modeindustrin. Väl tillbaka i Sverige hade jag en enorm längtan efter både natur och kreativitet och efter många om och men valde jag att gå tillbaka till en stor kärlek i livet, konsten.

Jag känner mig enormt priviligierad att bli utvald till Vårsalongen och ännu mer priviligierad att få spendera mina dagar med att göra något jag älskar.

Instagram: @sarabostudio
E-post: sara.victoria.borg@gmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg