Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Bigert & Bergström – Tipping Point

2 juni 2022 19 juni 2022

Under juni visas det uppmärksammade multikonstverket Tipping Point av konstnärsduon Bigert & Bergström i Galärparken (vid Junibacken).

Tipping Point är ett multikonstverk i vilken publiken möter en stor rörlig skulptur bestående av roterande vipparmar på vilka plattformar och motvikter är upphängda. På dessa utspelar sig scener som representerar olika geografiska platser, kultur, forskning och framtidsvisioner. Plattformarna är bemannade med aktörer i skiftande åldrar och ursprung som balanserar och samspelar med varandra. Kommer den att kollapsa eller kommer jämnvikt och stabilitet att uppnås?

Med skulpturen visualiserar Bigert & Bergström de komplexa interaktionerna mellan å ena sidan våra beslut idag och å andra sidan livsvillkor och klimatförändringar i framtiden.

Bigert & Bergström (Mats Bigert och Lars Bergström) är en konstnärsduo baserad i Stockholm vars samarbete startade 1986. Deras storskaliga installationer, offentliga verk, skulpturer och filmer behandlar ofta frågor som rör människans relation till klimat, natur och teknologi.

Tipping Point visas i Galärparken (vid Junibacken) och pågår i en loop som startar varje heltimme. Mellan kl. 11-15 varje dag kan du som besökare uppleva konstverket. Ingen föranmälan eller biljett krävs utan kö på plats gäller.

I samband med verket presenteras även seminarieserien tipping points med internationella experter, klimatforskare och konstnärer. Läs mer här.

Utställningen görs i samarbete mellan Institutet för framtidsstudier, Rikstolvan och Liljevalchs konsthall. Bakom både utställning och seminarier står: forskningsrådet Formas, Global Challenges Foundation, Institutet för framtidsstudier samt Trafikkontoret och Evenemangsavdelningen i Stockholms stad.

Galärvarvsvägen 8
Stockholm,

Utställningen avslutad

Fri entré

Galärparken (nära Junibacken)

Varukorg