Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Helena Byström och Anna Källblad, City Horses

24 mars 23 april

Tillsammans skapar Helena Byström och Anna Källblad verk som ohämmat intar det offentliga rummet. Med en humoristisk klangbotten lyfter de frågor kring kvinnlig frihet, kropp och sexualitet. Nu visar de, för första gången någonsin, filminstallationen City Horses i Liljevalchs+

Vad händer när man som kvinna tar plats i det offentliga rummet, utan att anpassa sig efter normer eller fråga om lov? Hur påverkar det hur vi ser på den kvinnliga kroppen? Det undersöker konstnären Helena Byström och koreografen Anna Källblad i performanceverket City Horses. I verket rör sig en grupp kvinnliga dansare likt vilda hästar över gator och torg i olika städer. Galopperande, travande och frustande tar de stadsrummet i besittning, som en levande rörlig skulptur.

Byström och Källblads performance har genomförts i flera olika europeiska städer, från Stockholm till Barcelona. I samband med framförandet gav verket upphov till starka reaktioner, hos både publiken och deltagarna. På Liljevalchs+ visas City Horses på ett helt nytt sätt, i form av en större filminstallation med fyra projektioner, där vi förutom film får ta del av tankar och texter av de cirka 100 medverkande kvinnorna. Som betraktare placeras vi mitt i händelsernas centrum, och får följa förloppet inifrån. Vi befinner oss nära dansarna, hör deras röster och ser deras kroppar. Och på samma sätt som deltagarna så konfronteras vi med frågan: hur fria är vi egentligen att ta plats och röra oss i staden?

Stängt idag

Besöksinfo

Liljevalchs+

Varukorg