Loading Events

« All Events

  • Den här utställningen är avslutad

Linn Fernström

29 oktober 2021 20 februari 2022

Linn Fernström (f. 1974) är en av våra främsta samtida målare. Hösten 2021 visar hon helt nytt material på Liljevalchs+.

Linn Fernströms skapande väjer inte för figuration och att fyllas av en myllrande natur med insekter och blomster. I fokus för denna magiska och lätt surrealistiska värld finns seende och sökande gestalter som återkommer i målning efter målning.

Fernströms måleriska berättelse är i grunden helt egen. I de mänskliga åtbörderna finns antydan om relationer, om förlust och om sökandet efter en riktning i varat. Det lätt surrealistiska och eftertänksamma draget är genomgående, liksom den intrikata växlingen mellan verklighet och fiktion.

Måleriet är envist, uthålligt och mitt i allt anas en bultande ensamhet i detta faktum att vi alla är en del i något större som många gånger förefaller helt obegripligt. För Linn Fernström tycks allt handla om att finna en mänsklig position, om flykt och förundran, men också om tröst och lust bland insekter och fåglar, bland ansikten och gester.

Och mitt i allt berättande finns också denna uppenbara lust till själva måleriet, till färgens rytmer på dukens yta, till färg och form i sig. Fernströms mål är en växelsång mellan yta och djup.

Öppet idag 11–17

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs+

Foto: Axel Öberg
Falkenbergsgatan 3
Stockholm,11521Sverige

Du kanske också är intresserad av?

Hjärtahjärna

Hjärtahjärna

15 mars–
29 september
Liljevalchs+
The Moon Will Not Stay Hidden Forever

The Moon Will Not Stay Hidden Forever

16 maj–
18 augusti
Liljevalchs+
Market Art Fair

Market Art Fair

17 maj–
19 maj
Liljevalchs Bergstenshuset
Varukorg