Manne Lennestig

Manne Lennestig

Titel: 170. So fucking lonesome

Teknik: Olja på duk

Manne Lennestig

Ensamhet är en individuell och subjektiv upplevelse, inte en situation. Känner du dig ensam så är du ensam. Även om du befinner dig inbäddad bland människokroppar, rörelse, färg, badringar eller till och med kärlek så kan en känsla av ensamhet skölja över dig.

Mitt namn är Manne, jag är 23 år och arbetar som nattreceptionist. Mina verk har kommit till under de sena timmarna när arbetsuppgifterna är utförda. För tre år sedan hittade jag en låda med oljefärg i mammas garderob. Jag fastnade för oljans flexibilitet, mångsidighet och förlåtande fördelar. Jag kan lämna arbetet precis när jag vill och återuppta det flera dagar senare utan att färgen torkat.

Motiven jag väljer består alltid av människor. Oavsett vilket ämne jag vill belysa eller vilken individ jag avbildar, så blir målningen ett resultat av vad som händer i mig, som ett känslomässigt självporträtt. Om det är provokativt eller om det är pretentiöst så handlar det om min sinnesstämning under processen – jag undkommer aldrig mig själv.

Hemsida: mannelennestig.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg