Anders Post

Anders Post

Titel: 270. Finns det någon som jag där ute?

Teknik: Olja på duk

Anders Post

Jag kommer från Stockholm och har min ateljé vid Sankt Eriksplan. I min konst arbetar jag, enkelt uttryckt, med idéer som kommer upp. Det kan vara att jag får lust att måla landskap i en viss stämning, men framförallt handlar mitt måleri om människor – ofta karikerade. Jag målar även mer realistiska porträtt på beställning. Här finns en blandning av kulturpersoner, officerare och företagsledare.
Genom åren har det blivit ett antal separatutställningar i Stockholm samt New York. I år har jag även medverkat i en samlingsutställning i Rom. 

Den målning som visas på Vårsalongen och heter ”Finns det någon som jag därute?”, har följande bakgrund:
I vårt sommarhus i Dalarna finns en liten figur som står i köksfönstret och tittar ut. Den står där året runt och betraktar de badande i sjön på sommaren, trädens gulnande löv på hösten och så småningom den vintriga och isiga sjön då huset står tomt i månader, i väntan på våren.
Jag har ofta undrat över vad den lilla figuren funderar över. Många gånger har jag tänkt att jag skulle måla honom. Men det blev inte av förrän i höstas, då jag tog hem honom och gjorde slag i saken. Han heter Pippino och är filosof – så mycket vet jag. Och nu får han tillfälligt flytta in på Liljevalchs. Undrar vad han tänker om det.

Se mitt måleri och mina teckningar på www.apost.se eller Instagram: post_anders, samt anderspost7470
E-post: anders@apost.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg