Alfred Pohl

Alfred Pohl

Titel: 269. Djungeläventyr

Teknik: Akryl på mdf

Alfred Pohl

Jag gjorde verket ”Djungeläventyr” under mitt första år på Pernbys målarskola och det var jag och min lärare som tillsammans satte ihop stillebenet. Syftet med motivet är att man ska få en rolig känsla och det blir en knasig blandning med en leksaksbil, en tomte och två krokodiler. Det finns även ett mindre verk i tavlan som är en landskapsteckning.
Den målade jag tidigare i pastell och det blev intressant att ha ett konstverk inuti ett annat. Målningen gjordes i akryl för att det är det mediet jag är mest van vid. Jag vill att konstverket ska ge betraktaren en känsla av frihet och kreativitet.

Mitt namn är Alfred Pohl, jag är 22 år gammal och kommer från Bromma kyrka. Jag har varit intresserad av konst ända sedan jag var liten och ritade många dinosaurier och bilar på dagis. Sedan tog mitt konstnärskap en lång paus och jag pluggade International Baccalaureate på Kungsholmens gymnasium.

På försommaren 2017 gick jag en fyradagars utbildning i teckning på Folkuniversitetet. Där och då kom mitt intresse för konsten till liv igen. Jag sökte till Konstnärlig Grundutbildning på Folkuniversitetet vid Odenplan som är ett år. Efter det läsåret blev jag antagen till Pernbys målarskola som är en tvåårig utbildning med fokus på måleri där jag går andra året nu. Jag inspireras av konstnärer som David Hockney och Vincent Van Gogh. Jag intresserar mig även för klassisk konst och under våren 2019 åkte vi på klassresa till London där vi fick se många klassiska konstnärer, t. ex. Vermeer och Rafael.

Instagram: alfred.pohl.art

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg