Felicia Mebus

Felicia Mebus

Titel: 203. Artificiell

Teknik: Olja på duk, detalj i trä

Felicia Mebus

Jag är 23 år och studerar Form vid Beckmans Designhögskola i Stockholm. Jag har tidigare studerat måleri vid bland annat konstskolan Idun Lovén, vilket gett ett intresse för måleri.

Målningen Artificiell avbildar ombyggnationen av Slussen, Stockholm, under oktober 2018. Varje morgon passerar jag Slussen, situationen är alltid en annan än den jag såg dagen innan. En precis plan för framtiden mejslas fram ur marken. Berget blottas, samma berg som så många människor före oss sett på, varje morgon och varje kväll.
Marken täcks av fabricerade material; betong, plast, metaller. Samma fenomen som vi ser överallt runt om oss i vår tid, en vilja att skapa en artificiell omgivning. Vi kan aldrig återskapa det som fanns där innan, det är ett rums död och ett nytt rums födelse. Kontrasten mellan de två har aldrig varit så stor som idag.

Jag saknar att leva i en värld som inte är konstlad – uppbygd efter ritningar som tämjt vatten och träd in i en anlagd miljö. Vi förändrar våra livsvillkor och modifierar vår värld. Vad gör det med oss?

E-post: engla.mebus@hotmail.com
Instagram: @felicia.mebus
Portfolio: https://www.beckmans.se/kontakt/profil/u/3563/felicia-mebus/

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg