Agnes Länk

Agnes Länk

Titel: 201. Ferrell

Teknik: Olja på duk

Agnes Länk

Med mina båda föräldrar som konstnärer och tidigare elever på Konstfack har jag alltid varit uppmuntrad till att skapa. Som barn blev jag och min bror indragna på otaliga konstmuseer runtom Europa, vilket jag kanske inte då såg värdet av. Idag är jag otroligt glad och tacksam över den inflytelserika uppväxt jag har fått. Jag kan alltid luta mig tillbaka mot konsten, som nu har fått en stor plats i mitt liv. 

Jag är utbildad till biolog vid Stockholms universitet och läser nu mitt sista år för att bli biologilärare på gymnasienivå. Jag är väldigt upprymd av mitt karriärval och upplever att det går hand i hand med mina kreativa sidor.

I mitt konstnärskap hämtar jag mycket inspiration från äldre konstnärer såsom Hieronymus Bosch och Rembrandt, men blandar gärna in modernistiska inslag. En annan källa till inspiration är naturen, där jag hängivet studerar yttervärldens makalösa form och struktur.
Jag arbetar mestadels med olja på duk, men kan lika gärna ta till andra material om jag tycker att de speglar min känsla bättre.

Min målning ”Ferrell” kom till efter att jag sett flera filmer som skådespelaren Will Ferrell medverkat i. Han har en väldigt färgstark personlighet vilket jag valde att förstärka med de abstrakta formerna och kontrastrika färgerna.
Will Ferrell ger mig alltid inspiration – detta är min hyllning till amerikanen med sommarhus i Sverige som alltid får mig att skratta.

Nya projekt dyker upp under min instagram: agneslank_art
E-post: agnes8lank@gmail.com

Varukorg