Maria Lundgren

Maria Lundgren

Titel: 196. Borttagen före visning

Teknik: Akryl på linneduk

Maria Lundgren

Maria Lundgren, Göteborg, född 1955

”Borttagen före visning” är en av titlarna på mina målningar som alla är inspirerade från bostadssajten Hemnet. Det är ett narrativ som jag jag arbetat med under de senaste åren. Jag är en flitig besökare på denna hemsida för försäljning av hus och lägenheter. För det första är det ett enkelt sätt att få del av intressanta byggnaders interiörer. 

Har man som jag följt utvecklingen av de bilder man väljer att lägga upp är homestylingtrenden tydlig. Mäklarna uppmanar sina kunder att anlita någon som stylar lägenheten, tar dit nya trendiga möbler och placerar ut samma kuddar och filtar i lägenhet efter lägenhet. Likriktningen breder ut sig, och avskalade och designade rum blir ett måste för en lyckad försäljning. Kunderna uppmanas att ta bort personliga tillhörigheter och rum skapas som mer liknar en möbelaffär.

Färgskalan är naturligtvis väldigt viktig i dessa tillrättalagda hem. Det vita dominerar och många väggar målas om enbart för att ta sig korrekta ut i försäljningsprospektet och på Hemnet. Möblerna skall helst vara designmöbler och på väggarna hängs inramade posters av rätt sort. Det vita förstärks med svarta och gråa nyanser. På borden skall rätt vas med rätt sorts blommor stå.

Trenden att styla vid försäljning håller i sig och vi matas mer och mer och vänjer oss vid dessa bilder. Frågan är hur mycket det påverkar oss när vi formar våra egna bostäder.

Jag målar med akryl på linneduk eller mdf-board. Akryl torkar fort och man kan använda den tjockt eller utspädd i mycket vatten för laseringar.

Hemsida: maria-lundgren.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg