Emma Hasselblad

Emma Hasselblad

Titel: 90. Body on Body

Teknik: Stickad skulptur

Emma Hasselblad

Jag heter Emma Hasselblad och jag föddes i Stockholm 1991.
Jag stickar för i stickningen finns det möjlighet för mig att undersöka former, silhuetter, olika texturer, färger och färgkombinationer.
Jag utforskar de möjligheter som själva stickandet har. Det flexibla, rörliga, stretchiga materialet som det stickade tyget tillåter. Jag är intresserad av dialogen mellan det stickade tyget och kroppen. 

Utgångspunkten i mitt verk är den stickade tröjan, men vad som finns kvar av den kanske är till exempel en ärm, men inte en ärm som går att använda utan snarare själva formen av en ärm. Kvar finns alltså själva essensen, minnet av något som en gång hade en funktion.
Jag försöker snarare ta vara på någon slags siluett av “tröjan” och lägga mer fokus på själva garnet och färgerna, och låta funktionen hos den stickade tröjan vara sekundär.

Skulpturen BODY ON BODY har en hålighet, en insida, ett icke-varande av något, ett spår av en kropp och håligheten är det som finns kvar av en kropp. En form där det finns plats för en kropp. Verket presenteras utan att vara buret av en kropp, det är fristående från kroppen. Men kvar finns närvaron eller snarare frånvaron av kroppen.

Hemsida: www.emmahasselblad.com
Instagram: @emmahasselblad

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg