Liselott Toresdotter Lindberg Frisell

Liselott Toresdotter Lindberg Frisell

Titel: 184. Flyttfåglar 1. Uppsamling

Teknik: Olja på linneduk

Liselott Toresdotter Lindberg Frisell

Jag är en konstnär, född 1954 i Stockholm. Jag lever mycket i min fantasi, det som händer runt om kring mig älskar jag att studera. Många av intrycken för jag över till mina figurer som jag målar. Därför är det viktigt att få dit ögonen så att dom börjar leva. 

På något vis är det nästan figurerna som bjuder mig på en berättelse, beroende på hur dom ser ut, eller vilken uppsyn dom har så föds budskapet. Jag har oftast en någorlunda idé, men är väldigt flexibel och kan låta det fara iväg … jätteroligt faktiskt! Det kan sluta hur som helst. 

Målningarna som kom med på Vårsalongen föddes ur alla dessa bilder som kablades ut i nyhetsflödet i våras, då det var många intervjuer, framförallt en med en svensktalande göteborgare i burka som var jätteilsken över att inte Sverige uppfyllde sitt ansvar och tog hem henne och hennes barn, för nu var hon ”trött på det här skitlivet i öknen”. Allt kändes så märkligt. Där blev bilden med mina ”flyttfåglar” till. Hur alla folkslag har flyttat åt alla möjliga håll i alla tider. Sen såg jag framför mig den här dalkullan som drog till USA. Vietnamesen som ska iväg till Sverige och skulptera naglar. Papegojor från Sydamerika som reser i Ikeakasse med sina kaktusar… så där löper det på i mitt huvud. Jag har nästan aldrig tråkigt. 

Hemsida: liselott-lindberg.se
E-post: liselottlindberg@telia.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg