Ulrika Lindblom

Ulrika Lindblom

Titel: 189. Strayers

Teknik: Akvarell, teckning

Ulrika Lindblom

I mina bilder arbetar jag i akvarell och vanligtvis kombinerar jag akvarell, trycktekniker och collage i stora format. Jag arbetar gärna experimentellt och använder alla möjliga redskap, helst inte pensel utan plastbitar, kartong, stickor, tejp m.m. Bildens uttryck är för mig viktigare än själva tekniken. 

Ett återkommande motiv för mig är fönsterfasader då jag tycker det är intressant med det rutmönster som upprepar sig och jag målar gärna abstrakt. För mig är dessa fönster mer än en fasad, de bildar ett mönster med ytor och öppningar som har något dolt bakom. De blir till en labyrint av olika vägar och möjligheter och symboliserar ibland själva livet.

Just dessa tre bilder på Vårsalongen målade jag under en konstnärsvistelse i Setubal, Portugal. Jag var ute i staden och skissade för kommande måleri då jag fascinerades av virrvarret av elkablar och de slitna fasadernas spår av människan. I mitt måleri där fick jag ofta besök av en gatuhund som jag till sist blev vän med och kunde skissa av i olika positioner. Hunden var en del av platsen och sammanhanget. Bilderna handlar om en plats, ett möte, en kontext som jag fick vara en del av. Bilden med hunden heter ”strayers” där han är den ena och jag den andra, en tillfällig gäst i hans sammanhang.

Ulrika Lindblom, född 1967. bosatt i Sigtuna.

Hemsida: https://www.ulrikalindblom.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg