Clara Lindegren

Clara Lindegren

Titel: 191. Sigge

Teknik: Akryl

Clara Lindegren

Jag heter Clara Lindegren, jag föddes på 70-talet och växte upp i Valdemarsvik, Östergötland. I dag bor jag i Stockholm och jag har bott här i över 20 år. Jag arbetar som illustratör och konstnär.

Om katten Sigge.
En dag kom grannen in och sa att de fått kattungar och att en var helgrå som min mamma önskat. Hon var skeptisk men gick ändå över och tittade. Och minst i kullen av tre låg han där. Mamma sa ja på en gång. Han utvecklades senare än sina syskon och det var hunden Skorpan som tog sig an honom. Hon lyfte honom i och ur korgen då han inte kunde det själv. 

Liten var han när han kom till oss men han växte och växte och hade en toppvikt på 10 kilo. Inte tjock men STOR! Han älskade att följa med till skogen men ville gärna bli buren. Och där låg han i famnen och tittade på fåglar. Jag kallade det för Sigge på långritt. Han älskade mat och han åt gärna upp matrester som skulle till hönsen såsom broccoli och potatis. Han blev vindögd när han åt.

Han blev 21 år och han dog tio dagar efter att min mamma gick bort. Och en sådan fin koppling till mamma är att hon ställde ut på Vårsalongen 1989 och nu är jag här och det är med hennes katt.
Sigge har för alltid en plats i mitt hjärta. Jag har försökt att fånga hans väsen här som var vänligt, mjukt och ointelligent.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg