Enrico Gualersi

Enrico Gualersi

Titel: 137. Low-Fi system

Teknik: Solid svart marmor med olika ytbehandlingar

Enrico Gualersi

“Den verkligaste bild- & ljud-tekniken på marknaden”

Low-Fi system är en del av LTA ( Low-Tech Artifacts), ett större satiriskt projekt som ifrågasätter hur vi designar , tillverkar, och marknadsför konsumentprodukter.

Strategisk marknadsföring och teknik används av giriga företag för att skapa behov av deras produkter. Elektriska konsumentprodukter och andra apparater slängs lika snabbt som de uppdateras. Som en reaktion mot en planerad föråldring, har jag valt att skulptera, i svart marmor, en serie objekt som föreställer dessa kortlivade produkter.

Jag valde svart marmor för att den svarta färgen ofta associeras med elektronikprodukter, och de enkla formerna skulle förmedla att objekten kunde ha tillverkats av plast. För att nå en högre grad av realism experimenterade jag med ytbehandlingar, delningslinjer och andra formelement som ofta syns på industriellt producerade  produkter.

Alla LTA-artefakter verkar vara oanvändbara, men fungerar för att berätta om vårt konsumistiska samhälle för framtida generationer, för att minnas våra döda produkter, eller så kan man bara titta och lyssna på dem.

“Besök vår webbutik och upptäck ditt behov av våra produkter”
Konsumera försiktigt.
LTA-teamet
lowtechartifacts.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg