Tekla Bergman Fröberg

Tekla Bergman Fröberg

Titel: 55. Själ 1-4

Teknik: Akryl på akvarellpapper, 4 delar

Tekla Bergman Fröberg

Jag arbetar med verkligheter och (o)verkligheter, med konsten som redskap för att både förstå mig på livet och mig själv. Jag målar upp världar där jag andas och lever med hjälp av pennor, knivar, dukar och penslar. Vita ytor som på nytt besjälas med närvaro och riktning. Naturen, vädret, mörkret och ljuset har onekligen sin magiska kraft, och denna osynliga, men konstant närvarande kraft inspirerar mig oerhört mycket, och ur dessa tillstånd träder andarna fram och tar mig i besittning.
Jag söker efter förlorade väsen, meningar och språk och skänker nytt liv. Jag inspireras av drömmar och mardrömmar och parallella tillstånd. Jag är fascinerad av hur ömtåligt allting är, både människor, djur och diverse elementärandar, men också livet i allmänhet.
Jag har under senaste tiderna dykt djupare in i mystiken och låtit mina fingrar och penslar skapa mardrömsliknande figurer i syfte att hela verkligheten och mig själv.
Jag skapar varelser som härrör från ett annat medvetandeplan, tätt kopplat till mardrömmar och kollektiva minnen.
Jag går in i ett mentalt tillstånd liknande trans, där mina fingrar åter för fram målningarna till jorden.
Varje själ fastnålad på väggen likt en urtida fjäril, har även en tillhörande lerfigur.
Mina varelser och mina målningar andas i takt med världens, till synes, gryende undergång, med en sista vinkande hand av hopp fortfarande över havsytan.
Det är aldrig för sent.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg