Cecilia Eriksson Arnqvist

Cecilia Eriksson Arnqvist

Titel: 133. Lämmeltåg

Teknik: Akvarell och bläck på papper

Cecilia Eriksson Arnqvist

Idéer och inspiration får jag från naturen, jag hittar mönster och texturer i lavar, mossor, snö, fiskfjäll, blad, fjädrar och grenverk. Idéerna grundar sig oftast i att någonting påminner om något annat i form, färg eller textur. Det kan vara en fjällröding som ser ut som en liten stjärnhimmel, eller lavar som grenar sig som renhorn.

När jag väl får en idé får den ofta gro ett par år i bakhuvudet, när jag sen börjar skissa har jag en grov plan – detaljerna växer fram och förändras och nya idéer kommer allt eftersom jag målar. Ibland kör jag fast och tar paus tills jag kan se nästa steg. Jag vill inte dra några förhastade streck.
Jag lägger runt 200-500 timmar på varje målning.

Lämmeltåg
Jag började med Lämmeltåg år 2020 och färdigställde den oktober 2023, under den tiden har jag kört fast mycket. Den har stått många månader utan ett enda streck och idén har hunnit förändras mycket i processen.
Min ursprungliga idé kom från hur fjädrar och blad liknar varandra i form och uppbyggnad, och hur dalripans fjäderdräkt matchar höstfjällets färger. Min plan var först en ripa kamouflerad i höstris – men i slutändan blev det tvärt om: Höstris och en hel fjällmiljö kamouflerat i en ripa. I riset hittar man kråkbär, ripbär, lavar, dvärgbjörk, fjällbjörk och 28 arga lämlar. Högre upp har snön lagt sig och i toppen syns fjället Lulep Gierkav.
Akvarell och fineliner.

www.ceciliaarnqvist.se
@c.e.arnqvist

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg