Narek Aghajanyan

Narek Aghajanyan

Titel: 17. Inside

Teknik: Olja på juteväv

Narek Aghajanyan

“Inside” utforskar det intrikata landskapet hos psyket. Genom samspel av ljus, skugga och perspektiv bjuder jag in betraktaren att utforska de gömda avkrokarna av självet, en resa mot det inre. Det är en färd mot det som ryms därinne: tankar, känslor och transcendentala dimensioner.
I Jungiansk psykologi är “resan inåt” nära kopplad till begreppet individuation. Att vara medveten om den egna “skuggan” sätter ljus på de aspekter av oss själva som vi inte erkänner eller accepterar, inklusive negativa känslor, impulser och oacceptabla tankar.
Processen att integrera skuggan inbegriper ett kreativt uttryck. Jag använder skapandet för att ge utlopp för och utforska de delar av mig själv som normalt förblir dolda. Att stiga in i en värld där det taktila möter det etereala. I mitt konstnärskap utforskar jag det antika hantverket jutevävscollage, grundat i den organiska omfamningen av benlim. Pigmentpulver omvandlas till skräddarsydda oljefärger. I bästa fall berättar verken en historia om hantverk och förbindelse med materialen, som ger ett återklang av själva essensen i ”Drömmar och Reflektioner.”

Narek Aghajanyan
narek1980@gmail.com
www.narek.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg