Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Bea Szenfeld

placeholder-4-3
Bea Szenfeld

12 augusti–12 september

Den sverigepolska modedesignern är känd för sina experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang, mellan kläder och konst.

Bea Szenfeld (f 1972) har skapat beundrade plagg i vitt papper för stjärnor som Lady Gaga och för en kulturminister på Nobelfest. Hon är en av våra absolut främsta i gränslandet mellan konst och design och även en återkommande utställare på Liljevalchs, med deltagande i allt från Vårsalonger till stora modeutställningar.

På denna utställning får vi åter chans att se “Station 5”, detta lätta men tunga verk av fallna barnkroppar i återvunnet papper. Verket, som fanns med på Vårsalongen 2018, har en sorg och ett allvar och en paradoxal tyngd trots sin materiella lätthet. Därtill presenterar Bea tre nya vita och vikta skapelser och bjuder in till sitt eget kreativa arbetsbord.

Utställningen kretsar kring materiell renhet och konsten att omvandla råmaterial till något mer, något större. Detta hus, Liljevalchs+, i allt byggt av sand och vatten, lyfter och blir fjäderlätt av Bea Szenfeld och hennes vikta papper.

Utställningen visas i Liljevalchs+.

Stängt idag

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs+

Varukorg