Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Gert Wingårdh

placeholder-4-3
Gert Wingårdh

12 augusti–17 oktober

En av Sveriges mest kända arkitekter, inte minst välbekant från populära husprogram i tv. Lika originell som kontroversiell, älskar betong.

Gert Wingårdh (f 1951) har ritat Liljevalchs nya tillbyggnad, Aula Medica för Karolinska Institutet och de svenska ambassaderna i Washington och Berlin. Arbetsförteckningen sträcker sig från butiksinredningar till fabrikskomplex och han har fått fem Kasper Salin-pris, fler än någon annan svensk arkitekt.

I utställningen “Den grå massan” har Gert Wingårdh samlat sex kompromisslösa projekt, och man kan anta han valt några personliga favoriter ur sitt breda register: Maria kyrka i Växjö, VillAnn i Kungsbacka, rådhustillbyggnaden i tyska Marl, Nationalmuseums lastintag och vattentorn i Helsingborg och Varberg.

På podier i salens mitt står avgjutningar av de sex betongprojekten. På väggarna hänger, i mindre format och i stram rytm, inramade bilder med dokumentation kring de olika projekten. Inget mer. Formatet vill tvinga oss fram till väggarna, det vill ha vår närhet. Materialet kräver närkontakt, det kräver vår tid.

“Den grå massan” är en hyllning till betong som material och därtill en eloge till det rum som utställningen befinner sig i.

Utställningen visas i Liljevalchs+.

Öppet idag 11–17

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs+

Falkenbergsgatan 3
Stockholm,11521Sverige

Du kanske också är intresserad av?

Vårsalongen 2024

Vårsalongen 2024

9 februari–
21 april
Liljevalchs Bergstenshuset
Ung vårsalong 2024

Ung vårsalong 2024

15 februari–
21 april
Liljevalchs Bergstenshuset
Stockholm konst gästar Liljevalchs+

Stockholm konst gästar Liljevalchs+

23 februari–
21 april
Liljevalchs+
Varukorg